Înotătorul român de anduranță pentru a candida la funcția de președinte

0
24


Bibliotecarul român și înotătorul de anduranță Avram Iancu a decis să se înscrie în cursa prezidențială în acest an. A făcut anunțul pe al său blog personalși a spus că va candida ca independent.

„În această zi istorică din 7 august 2019 anunț intențiile pentru viitorii cinci ani ai vieții mele și ai României; Voi înota în cele mai tulburi ape. Voi candida independent la alegerile prezidențiale din acest an. Și să fim clar! Nu „intru în politică” pentru că asta face Avram Iancu: el declanșează adevărata revoluție românească a poporului, tocmai împotriva clasei politice române care trebuie schimbată ”, a spus Iancu.

El a anunțat, de asemenea, că va începe curând campania pentru a strânge cele 200.000 de semnături necesare pentru a se alătura cursei prezidențiale.

Avram Iancu este cel mai cunoscut pentru performanțele sale sportive. În vara anului 2016, a reușit să înoate Canalul Englez fără costum de neopren în aproape 18 ore. Apoi, în 2017, a reușit încă o mare performanță, înot 2,800 km de-a lungul Dunării fără protecție termică. A devenit astfel prima persoană din lume care a finalizat această cursă de înot fără un costum de neopren sau alte articole de ajutor.

O altă performanță a fost înotul de 60 de zile în Marea Neagră de la Constanța la Istanbul. Mai mult, anul acesta, el a terminat pe locul trei în 6633 Arctic Ultra, una dintre cele mai dure ultramaratoane din lume.

România va organiza alegerile prezidențiale în noiembrie, prima rundă fiind programată pentru 10 noiembrie. Președintele Klaus Iohannis va candida pentru un alt mandat cu sprijinul Partidului Național Liberal (PSD), în timp ce principalul partid de guvernământ PSD și-a desemnat liderul Viorica Dancila în calitate de candidat. Între timp, ALDE, partenerul de coaliție la guvernare, va avea propriul său candidat – președintele partidului Călin Popescu Tăriceanu, în timp ce Dan Barna, liderul partidului de opoziție USR, va candida la funcția de președinte cu sprijinul Alianței USR PLUS.

(Sursa foto: Iancuavram.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here